ISTT la Conferinta “Iubire, Trauma si Eu”

Romania, prin Institutul pentru Studiul si Tratamentul Traumei, a fost tara cu cel mai mare numar de participanti la cea de-a treia editie a Conferintei Internationale gazduita la Munchen de Asociatia pentru Promovarea Autonomiei Umane Sanatoase.
Nu mai putin de 34 de psihologi romani au fost prezenti la Conferinta “Iubire, Trauma si Eu”, organizata de Prof. Dr. Franz Ruppert si de colaboratorii lui, in weekendul trecut, in capitala Bavariei. Ne-am alaturat colegilor din Gemania, desigur, dar si din Marea Britanie, Norvegia, Singapore, Thailanda, Turcia. Timp de trei zile, cu totii am fost conectati din perspectiva psihotraumatologiei la informatii teoretice si practice, la intrebari si raspunsuri, la clarificari.

Trei dintre membrii echipei ISTT au sustinut workshop-uri de Constelatii ale Identitatii. Diana Vasile, presedintele ISTT, a abordat un subiect sensibil - “Cum afecteaza avorturile identitatea?”, Anamaria Draguta a lansat intrebarea “Cine sunt eu fara partenerul meu?”, iar workshop-ul facilitat de Maria Magdalena Macarenco a raspuns unei alte provocari delicate: “De ce am nevoie de boala mea?”.


Suntem mandri ca am reusit sa impartasim cu ceilalti maniera noastra de lucru, ca aceasta a fost foarte apreciata prin numarul mare de participanti la workshop-urile noastre, prin mesajele transmise direct, dar si prin email-urile primite zilele acestea, e-mail-uri de apreciere si de multumire pentru efectele produse in participanti de prezenta si munca noastra. Multumim tuturor celor care ne-au lasat sa ii ghidam si care ne-au oferit sansa sa evoluam ca terapeuti, cercetatori, facilitatori de sanatate si autonomie umana!
Vom continua sa cautam maniere sanatoase si securizante de lucru cu traumele psihice. Si, bineinteles, va asteptam la anul la Conferinta Internationala de Psihotraumatologie, organizata de ISTT la Bucuresti!