Echipa noastra

Valentin Arsene

Asistent stiintific al Institutului pentru Studiul si Tratamentul Traumei.

Sunt Valentin Arsene si ma bucur ca pot sa-ti spun cateva cuvinte despre mine. Sunt psihoterapeut format in cadrul ARTS&CORS (Asociaţiei Române de Terapii Scurte şi Consultanţă Orientată pe Resurse şi Soluţii).

 

Prima mea profesie a fost una tehnica dar fascinatia pentru conditia umana care s-a manifestat din copilarie m-a condus pe un drum pasionant de cautari interioare si de studiu indelungat pe taramul psihologiei si al terapiei psihologice. Toata aceasta calatorie s-a materializat in profesia de suflet pe care o practic azi si care nu conteneste sa ma provoace, sa ma intrige si sa-mi dea satifactii enorme. Atunci cand deschiderea, curiozitatea, empatia si profesionalismul cu care intampin fiecare client dau roade, atunci cand schimbarile in bine sunt vizibile si oamenii pleaca mai eliberati si poate chiar cu mai multa bucurie de viata, stiu ca efortul a meritat.

 

Am ales terapiile scurte bazandu-ma pe cunoasterea calitatilor validate si recunoscute ale formatorilor, dar si pe apropierea pe care am simtit-o fata de principiile promovate, care se regasesc azi in munca mea. In cateva cuvinte, terapeutul care imbratiseaza aceasta abordare lucreaza doar impreuna cu clientul. Impreuna stabilesc obiectivele privind spre viitor, evidentiaza resursele pe care se poate baza clientul si pornesc sa caute sau sa construiasca solutii. Apoi, lucrul se focuseaza pe urmarirea drumului catre atingerea scopurilor stabilite. Este ca o excursie, precum escaladarea unui munte, in care clientul urca pas cu pas catre varful pe care si-a propus sa-l cucereasca, iar terapeutul vegheaza si ghideaza constant ca intr-o veritabila echipa unita de acelasi tel.

 

Abordarea mea este una eclectica si condenseaza nenumarate cunostinte si experiente acumulate in decursul anilor prin participarea la workshop-uri si seminarii din diferite scoli terapeutice care m-au ajutat sa inteleg multiplele fatete ale fenomenului psihoterapeutic.

 

Astazi continui sa merg pe drumul meu, cautand si invatand mai departe. In aceasta idee, acum sunt in formare in constelatii sistemice familiale, o metoda subtila si foarte profunda care penduleaza la granita dintre conditia psihica si cea spirituala a omului.