Categorii CNPT 2013

Kate Nowlan

Doamna KATE NOWLAN va sustine in sesiunea plenara prelegerea cu titlul:

"REZILIENTA IN MEDIILE ADVERSE – PROVOCARILE CORESPONDENTILOR SI FOTOGRAFILOR DE RAZBOI SI A PROFESIONISTILOR CARE AJUTA".

Doamna Kate Nowlan este una dintre cele mai cunoscute experte in trauma din Marea Britanie si are o experienta de peste 25 de ani ca psihoterapeut, consultant pentru corporatii si trainer.  

Timp de 10 ani a fost Directoare a Centrului Dart Europe (parte a Dart U.S., ce are ca principal obiectiv abordarea traumei jurnalistilor din intreaga lume). 

In prezent este CEO al CIC, presedinta a Employee Assistance Forum (EAF), membra a Asociatiei Europene de Psihoterapie si Fellow a Societatii Regale de Arta (RSA) din Marea Britanie. A fost psiholog pentru managementul Ernst& Young si consultant pe probleme de practica consilierii la National Health Service (NSH) din Marea Britanie.

Doamna Nowlan a oferit consultanta directa in zone de conflict si incidente grave: in Irlanda, Africa de Sud si Orientul Mijlociu, in zonele afectate de catastrofe naturale cum ar fi tsunami si cutremure, dar si la atacurile cu bomba din Londra 7/7, in cazul accidentelor feroviare din Madrid in 2004 sau din Paddington. Doamna Nowlan este interesata in special sa ofere sustinere acelora care au fost expusi la experiente traumatice cumulative. 

In cariera sa, Kate Nowlan a oferit seminarii si training-uri in intreaga lume, catre organizatii precum: Thomson Reuters, Amnesty International, The Metropolitan Police, catre firme internationale de avocatura si pentru industria constructoare.

 

 

 

Tracey Phillips

 Doamna TRACEY PHILLIPS va sustine workshop-ul cu tema:

"MANAGEMENTUL RISCULUI DE TRAUMA DIN PERSPECTIVA ORGANIZATIONALA"

 Doamna Tracey Phillips este membru acreditat al Asociatiei Britanice a Consilierilor si Psihoterapeutilor. Lucreaza in diverse tari ca trainer in domeniul traumei, stresului si depresiei.

Colaboreaza ca psihoterapeut cu companii care deruleaza programe de "Primul Ajutor Psihologic si Asistare Psihologica in Incidente Critice". Clientii sai sunt de regula angajatii care au nevoie imediata de interventii clinice in traversarea situatiilor traumatice.

Tracey are un masterat in Business, este terapeut de orientare cognitiv comportamentala, consilier de doliu, terapeut de grup si consilier autorizat in adoptii pentru Barnardos Link.

 

 

Serban Ionescu

 Domnul Prof. Dr. SERBAN IONESCU va sustine in sesiunea plenara prelegerea cu titlul:

« SOCIETATI TRAUMATIZATE, SOCIETATI REZILIENTE »

 si va conduce workshopul cu tema:

“INTERVENTIE ECOSISTEMICA DUPA TRAUMATISME COLECTIVE: RECONSTRUCTIE PSIHICA SI A LEGATURILOR SOCIALE"

Domnul Serban Ionescu este medic psihiatru si psiholog clinician, profesor emerit la Universitatea Paris 8 Vincennes - Saint-Denis (Franta) si la Université du Québec à Trois-Rivières (Canada), membru corespondent al Academiei de Stiinţe Medicale din Romania si Doctor Honoris Causa.

Este membru al Consiliului stiintific al Campusului Universitar Condorcet (Paris), responsabil pentru Franta al proiectului Tempus "Researching Quality and Quality in Research", co-director al proiectului multi-saituri «Evaluarea rezilientei» (Algeria, Canada, Franţa, Mongolia, Romania, Ruanda).

A fost conducator stiintific a 70 de teze de doctorat si doctor docent si este actualmente director stiintific a 11 teze de doctorat.

Autor si coautor a peste 230 de publicatii dintre care 27 de carti printre care figureaza « Traité de résilience assistée » (Presses Universitaires de France, 2011), «Psychopathologie de l’adulte. Fondements et perspectives» (Berlin, 2010) et « Méthodologie de la recherche en psychologie clinique »(Presses Universitaires de France, 2009).

 

 

Vivian Broughton

Doamna VIVIAN BROUGHTON va sustine in plenara prelegerea cu titlul:

"IN MIEZUL LUCRURILOR- TRAUMA SIMBIOTICA - STUDIILE LUI FRANZ RUPPERT"

si va conduce workshopul cu tema:

"IN MIEZUL LUCRURILOR- APLICATII ALE CONSTELATIEI INTENTIEI"

Teoriile prezentate in seminar necesita o metoda buna pentru a se completa reciproc. Constelatia intentiei este tocmai o metoda pe care o vom vedea in lucrul cu trauma simbiotica si complicatiile sale, in vederea vindecarii.

Va fi un workshop experiential ce va presupune prezentarea metodei si o demonstratie.

Doamna Vivian Broughton este psihoterapeuta Gestalt si facilitatoare in metoda constelatiilor sistemice. Domnia sa practica din 1989 si a abordat trauma ca pe o tema centrala in metodologia constelatiilor.

Este autoare a trei carti pe tema aplicatiilor practice ale constelatiilor si pe tema teoriilor psihotraumatologiei multigenerationale ale lui Franz Ruppert. A publicat numeroase articole in reviste de specialitate.

In Marea Britanie lucreaza in Londra si Bristol, si activeaza profesional si in alte tari.

 

Plamen Panayotov

Domnul PLAMEN PANAYOTOV va sustine o prelegere in sesiunea plenara si va conduce un workshop, ambele cu tema:

"DE LA TRAUMA LA SOLUTII: URMAND CALEA CLIENTULUI"

 Domnul Plamen Panayotov este medic psihiatru, director al Clinicii de Sanatate Mintala din Ruse, Bulgaria.

Este director al Centrului pentru Consiliere si Terapii Scurte din Ruse, asociatie non-profit, neguvernamentala, care ofera servicii catre persoane cu probleme psihice si supravietuitorilor traumelor (centru de integrare si reabilitare, servicii sociale in regim ambulator, refugiu).

Domnul Panayotov preda cursul postuniversitar de Terapii Scurte Orientate pe Solutii la Universitatea Angel Kanchev din Ruse si in cursuri particulare preda Terapia Simpla.

Ca fost student al lui Steve de Shazer si al lui Insoo Kim Berg, este adeptul principiului de a face mai mult cu mai putin. In ultima vreme incearca Zen: sa faca totul cu nimic.

 

 

Wendy Amey si Andy Montgomery

Doamna WENDY AMEY, MSc va sustine in plenara prezentarea cu titlul:

”SERVICII MENTALE ONLINE”

Doamna Wendy Amey este psihoterapeuta specializata in evaluarea si tratamentul traumelor psihologice.  Wendy este asociat al Centrului International de Excelenta Clinica (ICCE) și are o practica clinica prin care asigura evaluarea si tratamentul traumei  in Marea Britanie si Irlanda. In 2008 Wendy a ajutat la infiintarea Centrului de Interventie Psihologica al Centrului de Suport pentru Veterani din Portsmouth, Marea Britanie, unde continuă să isi ofere serviciile voluntar.

Sanatatea Mentala la Distanta (Telemental-health) este acum in prim-planul livrarii de servicii din Marea Britanie si in toata lumea. Tele-therapy-UK este un nou serviciu online pe care Wendy l-a lansat in asociere cu o practica psihiatrica on-line recent formata. Noul serviciu va oferi o "clinica virtuala", care permite accesul rapid și eficient la un nivel ridicat de expertiza in sanatatea mentala pentru oricine cauta ajutor, indiferent de localizarea sa geografică. Despre acest subiect Wendy va vorbi participantilor la CNPT 2013 printr-o prezentare video.

  Wendy Amey va include in prezentare un interviu cu domnul dr. Andy Montgomery.

 

 

 Domnul Dr. ANDY MONTGOMERY (MbBChir, PhD, MRCP, MRCPsych)

Domnul Dr. Andy Montgomery a absolvit Medicina la Cambridge University si a lucrat ca psihiatru, obtinand titlul doctoral in neurostiinte la Imperial College London pentru studiile de masurare cu ajutorul imagisticii cerebrale a schimbarilor in nivelurile neurotransmitatorilor in cazul tulburarilor mentale. Interesele sale sunt concentrate pe tratamentul farmacologic al tulburarilor emotionale si de anxietate, ADHD si schizofrenia.  

Adriana Baban

 

Doamna Prof. Univ. Dr. ADRIANA BABAN va prezenta in sesiunea plenara prelegerea cu titlul:

"CONSECINTELE EVENIMENTELOR TRAUMATICE TRAITE IN COPILARIE ASUPRA SANATATII MINTALE: REZULTATELE UNUI STUDIU REPREZENTATIV LA NIVEL NATIONAL"

Doamna Prof. ADRIANA BABAN este Sefa a Catedrei de Psihologie a Universitatii Babes-Bolyai din Cluj, unde este si conducatoare de doctorat. Are o vasta experienta de cercetare si consultanta in aspecte legate de trauma si recent, doamna prof. Baban a fost directoarea unui vast proiect de cercetare condus de Organizatia Mondiala a Sanatatii (WHO) care reprezinta sursa informatiilor pe care domnia sa le va prezenta in prelegerea din sesiunea plenara.

A fost consultanta si trainer UNICEF in Albania pe probleme de violenta domestica, preventia abuzului asupra copiilor si consilierea victimelor. A condus numeroase granturi de cercetare pentru organizatii eminente, dintre care enumeram selectiv: Fundatia pentru o Societate Deschisa, NATO, State University New York, University College London, UK; University of Los Angeles, CA, USA; University of York, Toronto, Canada; University of Tilburg, Olanda.

Este membra in consiliul executiv al European Health Psychology Society,  delegata nationala la International Association of Behavioral Medicine, presedinta Asociatiei Romane de Psihologia Sanatatii, membra in Asociatia Mondiala pentru Sanatate Mintala, si alte aflilieri precum cele la: Asociatia Româna de Hipnoza si Terapie Cognitiv-Comportamentala sau la Grupul Interdisciplinar de Studiu: Gen, Cultura, Societate.

Doamna prof. univ. dr. Adriana Baban este autoarea a 6 volume, un manual, 9 capitole de carte, dintre care 6 publicate în SUA, Marea Britanie si Olanda, precum si a doua monografii si numeroase articole si recenzii de carte publicate in tara si in strainatate. 

 

Diana Vasile

Doamna Conf.Univ.Dr. DIANA VASILE va sustine in cadrul plenarei prelegerea cu tema:

“SANATATEA INDIVIDUALA SI CEA A COMUNITATII DIN PERSPECTIVA PSIHOTRAUMATOLOGIEI"

In cadrul Conferintei “Fii bine cu tine” va sustine un workshop intitulat:

  “AVENTURA LUI IMPREUNA CU SEPARAT”

Doamna Diana Vasile este psiholog, psihoterapeut si conferentiar universitar la Universitatea Hyperion si la Universitatea din Bucuresti

Este Presedinta Institutului pentru Studiul si Tratamentul Traumei si membra fondatoare a mai multor asociatii profesionale din Romania.

Din anul 2000 sustine cursuri de psihologia cuplului si familiei, de psihoterapie si psihotraumatologie.

Datorita experientei de lucru ca psihoterapeut in tara si strainatate, Diana Vasile a dobandit de-a lungul a 16 ani o vasta experienta practica, fiind recunoscuta pentru eficienta interventiilor sale cu clienti de diverse nationalitati. Interesul sau se centreaza pe reechilibrarea psihica si dezvoltarea personala a celor care au trait experiente inalt stresante si traumatizante, in special datorate pierderilor persoanelor semnificative si abuzurilor (emotionale, fizice si sexuale).

In ultimii 7 ani a obtinut o intelegere profunda si o imbinare originala a teoriilor traumei, a celor referitoare la relatii si familie cu psihoterapiile scurte si metoda constelatiei familiale.

Diana Vasile este autoarea unor carti de specialitate apreciate in mediul academic, dintre care cele mai importante sunt “Introducere în psihologia familiei si psihosexologie” si “Traumele familiale si resursele compensatorii”. 

Bogdan Cezar Ion

Lector Univ. Dr. BOGDAN CEZAR ION va sustine in sesiunea plenara prelegerea cu titlul:

“A MASURA REZULTATELE… PENTRU A OBTINE REZULTATE MAI BUNE” 

Membru fondator al Institutului pentru Studiul si Tratamentul Traumei, domnul Bogdan Ion este doctor in psihologie, psiholog principal in psihologie clinica si psihoterapie, Lector la Facultatea de Psihologie si Stiintele Educatiei, Universitatea din Bucuresti, Membru , Asociat si Trainer al International Center for Clinical Excellence - ICCE, membru fondator si presedinte al Asociatiei Romane de Terapii Scurte, membru fondator în Asociatia de Psihoterapii Cognitive si Comportamentale din Romania si in alte asociatii stiintifice si profesionale de prestigiu.

Bogdan Ion este de peste 18 ani catalizator al invatarii si schimbarilor pozitive, atat cu clientii, in practica privata, cat si cu studentii si profesionistii, care ii urmeaza cursurile si programele de formare.

In alegerea modelelor si metodelor de asistare utilizate Bogdan Ion se bazeaza pe pragmatism, cercetarea de top, curiozitate si deschidere la nou. Abordeaza tratamentul persoanelor cu traume intr-o maniera pozitiva, colaborativa, cu incredere in resursele si capacitatea lor de vindecare si cauta sa faciliteze in persoanele asistate invatarea si cresterea postraumatica.

Promoveaza activ excelenta in asistarea oamenilor si incurajeaza studiul modului de lucru al profesionistilor de top, pentru a gasi mereu noi modalitați de a obtine rezultate peste medie.

Bogdan Ion aprecieaza foarte mult feedback-ul, incurajeaza contributia clientilor / studentilor si le include constant in modul sau de lucru.

 

 

 

 

Catalin Nedelcea

Domnul Conf.Univ.Dr. CATALIN NEDELCEA va sustine in sesiunea plenara prezentarea cu titlul:

"TRAUMA SI ATASAMENTUL DIN PERSPECTIVA DEZVOLTARII”

si va sustine impreuna cu Lect. dr. Iulia Ciorbea workshopul cu titlul:

IMPACTUL TRAUMELOR PERSONALE IN RELATIA DE CUPLU”

Domnul Catalin Nedelcea este doctor in psihologie si psihoterapeut formator acreditat de Colegiul Psihologilor din Romania, cu o experienta de peste 15 ani in domeniul psihoterapiei individuale si de grup. Formarea sa este una de factura integrativa, care asimileaza pe o baza umanist-experientiala contributiile analizei reichiene, programarii neuro-lingvistice si perspectivei sistemice transgenerationale asupra familiei. Catalin este conferentiar universitar si prodecan la Facultatea de Psihologie si Stiințele Educatiei de la Universitatea din Bucuresti si face parte din corpul profesoral al Masteratului de Psihotraumatologie.