Diana Frazzei

Diana L. Frazzei - FBCT 2015

Prezentare Lector: Diana Luana Frazzei este membra fondatoare si vicepresedinta a ISTT. Diana este psihoterapeuta si psiholog clinician in practica privata si in colaborari cu institutii de sanatate din strainatate si din Romania. Diana este profund recunoscatoare pacientilor impreuna cu care invata constant pasi catre o viata sanatoasa si cu sens.

Titlu Prezentare:
“Ce nu ne doboara ne face mai puternici? 3 lectii de rezilienta invatate de la pacienti”.

Rezumat:
Toti am auzit ca “ceea ce nu ma omoara ma face mai puternic”. Uneori am primit si confirmarea: dupa ce am depasit anumite obstacole in viata, ne-am simtit mai rezistenti, mai puternici. Insa am observat si opusul: ca putem ramane cu sensibilitati legate de intamplari nefaste, ca unii dintre noi nu isi mai revin si ca altii se schimba fundamental.
Suntem cu toti la fel de traumatizati sau reactionam diferit? Cum ne putem ridica dupa ce ne simtim doborati? Putem sa ne protejam si sa nu fim raniti sufleteste? Cei care au trecut cu succes prin situatii adverse sunt cei mai in masura sa raspunda acestor intrebari. De la acestia am cules 3 “lectii” care pot inspira practici sanatoase pentru a ne creste rezistenta la stres si a scadea riscul de trauma psihica.

 

Diana Gavajuc

PREZENTAREA LECTORULUI: Diana Gavajuc, psiholog, MA, psihoterapeut la Clinica PREMED, membru ISTT (alte studii: Economist, MA in marketing).
In cei 41 de ani am invatat ca haosul starnit de stres si conditii obiective de viata lasa loc echilibrului intern daca gasesti ancorele proprii si inveti sa le folosesti. Eu ma ancorez in Dumnezeu si in relatia cu sotul si cei 3 copii ai nostri. In cariera profesionala am avut oportunitatea de a-mi testa rezistenta, aptitudinile si convingerile lucrand 10 ani in lumea marketing-ului marilor companii. Pasiunea pentru cercetare m-a condus in drumul devenirii mele spre domeniul psihologiei, astfel incat de 8 ani invat si transmit mai departe conditia si bucuria vindecarii. Practic cu entuziasm dialogul in co-creatie, descoperind potentialul de schimbare a fiecarei persoane (inclusiv al meu) in cabinetul de psihoterapie.

PREZENTAREA TEMEI: Esecul din oglinda de ieri...
Te scoli dimineata si te uiti in oglinda. Ce vezi acolo? Experienta si cercetarile spun ca mai mult decat chipul tau. Poate te surprinde monologul interior centrat pe trairi negative sau negarea lor. Se pare ca toti avem cel putin o usa a sufletului cu placuta ”Accesul interzis!”. Ce este dincolo? Poate o pestera a esecului de ieri bantuita de frica, neajutorare, rusine.
Poate azi te afli in fata unor oportunitati unice, dar nu poti sa decizi sa investesti cu incredere ceea ce observi in oglinda. S-ar putea ca obiectivul tau pentru ACUM sa fie doar supravietuirea. Dar am aflat ca ”daca vrei sa umbli pe apa, trebuie sa cobori din barca”. Barca ofera siguranta obisnuintei, dar nu ne lasa sa zburam, nici sa alergam, nici macar sa umblam pe uscat. Care este barca ta? Pestera ascunsa din sufletul tau iti va spune. Studiile vor confirma.
Suntem oameni si suntem vulnerabili. Dar daca vrei sa treci dincolo de zona interzisa a inimii, te invit la o meditatie despre cum sa stai fata-n-fata cu vulnerabilitatea ta si sa descoperi resursele ca sa fii bine cu ce reflecta oglinda ta, incepand chiar de ACUM!

 

Iulia Ciorbea si Catalin Nedelcea

PREZENTAREA LECTORULUI: Catalin Nedelcea, doctor in psihologie si psihoterapeut formator, are o experienta de peste 17 ani in psihoterapia individuala si de grup.

Formarea sa de baza este umanist-experientiala, la care se adauga analiza reichiana, programarea neuro-lingvistica si perspectiva sistemica transgenerationala asupra familiei.
In prezent, Catalin este conferentiar universitar si prodecan al Facultatii de Psihologie si Stiintele Educatiei, Universitatea din Bucuresti.

PREZENTAREA LECTORULUI: Iulia Ciorbea, doctor in psihologie si psihoterapeut specialist cu o experienta de 12 ani in psihoterapia individuala si de grup, are formari in psihoterapie experientiala, hipnoza clinica ericksoniana, psihodrama, programare neuro-lingvistica precum si constelatii familiale.
In prezent, Iulia este lector universitar la Facultatea de Psihologie si Stiintele Educatiei, Universitatea Ovidius, Constanta.
Catalin si Iulia au o istorie de peste 12 ani ca echipa terapeutica in lucrul cu grupurile terapeutice si de dezvoltare personala. Au sustinut impreuna multiple workshopuri la diferite manifestari stiintifice si pentru diferite companii. Abordarea lor este umanista si se centreaza pe experienta si procesele interne ale clientilor/participantilor.
PREZENTAREA TEMEI: Divortul - o experienta (potential?) traumatica.....

Workshop-ul isi propune sa-ti arate de ce experienta divortului este o trauma, sa te ajute sa identifici si sa intelegi semnele acesteia, eventual sa incepi sa te gandesti ce ai putea face pentru un "divort sanatos".