Franz Ruppert

PREZENTAREA LECTORULUI: Prof. Dr. Franz Ruppert este profesor universitar la Universitatea de Stiinte Aplicate din Munchen din anul 1992 si psihoterapeut cu practica privata. Tine prelegeri si workshop-uri in foarte multe tari ale lumii, devenind din ce in ce mai cunoscut si mai solicitat datorita noutatii intelegerii sale asupra psihicului si rezultatelor sale in stimularea sanatatii umane.

Franz Ruppert a revolutionat psihoterapia prin abordarea psihismului uman dintr-o alta perspectiva si generand o noua maniera de lucru cu metoda constelatiilor. Stilul sau unic si original este profund uman, respectuos si transformator pentru forta interioara a persoanei. A scris o serie de carti, dintre care cele mai reprezentative sunt: Splits in the Soul, Symbiosis and Autonomy, Trauma, Fear and Love, Early Traumas.
Mai multe informatii puteti afla pe www.franz-ruppert.de

 

Serban Ionescu

PREZENTAREA LECTORULUI: Academician Prof. Dr. SERBAN IONESCU este medic psihiatru si psiholog clinician, profesor emerit la Universitatea Paris 8 Vincennes - Saint-Denis (Franta) si la Université du Québec à Trois-Rivières (Canada), membru corespondent al Academiei de Stiinte Medicale din Romania si Doctor Honoris Causa.

Este membru al Consiliului stiintific al Campusului Universitar Condorcet (Paris), responsabil pentru Franta al proiectului Tempus "Researching Quality and Quality in Research", co-director al proiectului multi-saituri «Evaluarea rezilientei» (Algeria, Canada, Franţa, Mongolia, Romania, Ruanda).

A fost conducator stiintific a 70 de teze de doctorat si doctor docent si este actualmente director stiintific a 11 teze de doctorat.

Autor si coautor a peste 230 de publicatii dintre care 27 de carti printre care figureaza « Traité de résilience assistée » (Presses Universitaires de France, 2011), «Psychopathologie de l’adulte. Fondements et perspectives» (Berlin, 2010) et « Méthodologie de la recherche en psychologie clinique »(Presses Universitaires de France, 2009).

 

Robyn Gordon

Robyn GordonMs. Robyn Gordon
LECTOR, CLINICIAN, SUPERVIZOR

In cadrul Scolii de Consiliere Psihologica si Psihoterapie a Institutului Cairnmiller preda Terapie Maritala si de Cuplu.

Ms. Robyn Gordon este un profesionist in Consilierea Psihologica, avand peste 20 de ani de experienta. A lucrat cu familii, adulti, adolescenti si copii si utilizeaza in activitatea sa teorii psihodinamice, umaniste si cognitive-comportamentale. De asemenea, si-a desfasurat activitatea in diferite context: ca psiholog clinician in domeniul justitiei juvenile, protectia copilului, consiliere scolara, chirurgie si practica privata. Ms. Gordon este centrata pe a oferi clientilor sai respect si a-I asista pe acestia pentru a dezvolta o mai buna constientizare cu privire la viata lor si la aspectele acesteia. Supervizeaza activitatea studentilor sau si a fost implicate in implementarea si desfasurarea unor programe de psihoterapie de grup. Este Membra a Societatii Psihologice Australiene, Membra a Colegiului Psihologilor Consilieri si este Psiholog atestat. Ms. Gordon este membra a Grupului de Interes al Psihologilor cu Orientare Psihanalitica, din cadrul Societatii Psihologice Australiene.

Expertiza
Anxietate; Depresie; Dificultati de cuplu; Chestiuni Generale de Viata; Imagine corporala si Identitate; Suferinta, Pierdere si Trauma.

Interese de cercetare
Psihoterapia psihanalitic; teoria atasamentului; sanatatea mintala a copilului si adolescentului; depresie; relatii; imagine corporala.

Prezentari si publicatii recente:

  • Pearson, E. & Gordon, R. (2014). Building engagement capacity in professionals who work with developmental vulnerability: The effect of a six-session psychotherapeutic training and supervision program for Pre School Field Officers.
  • Presentation, The Australian Psychological Society College of Educational and Developmental Psychologists Conference, Melbourne.
  • Gordon, R. (2014). Psychotherapeutic supervision and training for Pre School Field Officers. Presentation, The Victorian Association of Pre School Field Officers Conference, Melbourne.
  • Gordon, R., Brown, C. (2013). The Big Tent Project Research Findings. Presentation to The Windermere Foundation, Melbourne.

Diana Vasile

 

PREZENTAREA LECTORULUI: Conf. Univ. Dr. Diana Vasile este psiholog, psihoterapeut si conferentiar universitar la Universitatea Hyperion si la Universitatea din Bucuresti.

Este Presedintele Institutului pentru Studiul si Tratamentul Traumei si membru fondator al mai multor asociatii profesionale din Romania.

Din anul 2000 sustine cursuri de psihologia cuplului si familiei, de psihoterapie si psihotraumatologie.

Datorita experientei de lucru ca psihoterapeut in tara si strainatate, Diana Vasile a dobandit de-a lungul a 18 ani o vasta experienta practica, fiind recunoscuta pentru eficienta interventiilor sale cu clienti de diverse nationalitati. Interesul sau se centreaza pe reechilibrarea psihica si dezvoltarea personala a celor care au trait experiente inalt stresante si traumatizante, in special datorate pierderilor persoanelor semnificative si abuzurilor (emotionale, fizice si sexuale).

In ultimii 7 ani a obtinut o intelegere profunda si o imbinare originala a teoriilor traumei, a celor referitoare la relatii si familie cu psihoterapiile scurte si metoda constelatiei familiale.

Diana Vasile este autoarea unor carti de specialitate apreciate in mediul academic, dintre care cele mai importante sunt “Introducere în psihologia familiei si psihosexologie” si “Traumele familiale si resursele compensatorii”.

 

Catalin Nedelcea

PREZENTAREA LECTORULUI: Conf. Dr. Catalin Nedelcea, doctor in psihologie si psihoterapeut formator, are o experienta de peste 17 ani in psihoterapia individuala si de grup.

Formarea sa de baza este umanist-experientiala, la care se adauga analiza reichiana, programarea neuro-lingvistica si perspectiva sistemica transgenerationala asupra familiei.
In prezent, Catalin este conferentiar universitar si prodecan al Facultatii de Psihologie si Stiintele Educatiei, Universitatea din Bucuresti.